top of page

Aynısefa Yağı: Bu Doğal İyileştirici Yağı Evde Nasıl Yapacağınızı Öğrenin

Aynısefa veya Nergis olarak da bilinen Calendula; harika renkleriyle polinatör çekici, lezzetli ve şifalı bir çiçektir. Harici olarak kullanabilir, yemeklerinize katabilir, hatta kurutulmuş çiçekleriyle çay demleyebilirsiniz. Yine de Calendula ile yapabileceğiniz şeyler arasında, iyileştirici faydaları nedeniyle çoğunlukla yağı veya merhemi tercih ediyoruz.


Kendi bitkisel yağınızı yapmak, bitkilerin iyileştirici özelliklerinden yararlanmanın harika bir yoludur. Aynısefa yağı en popüler ve yapımı kolay bitkisel yağlardan biridir. Piyasada bulunan üst segment medikal kozmetik ürünlerinde sıkça kullanılır. Bu adım adım rehber, basit malzemeler ve aletler kullanarak evde Aynısefa yağının nasıl yapıldığını gösterecek. Sadece birkaç basit adımda, saç ve cilt bakımı, kas ağrıları ve hatta yara iyileşmesi gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilen kendi ev yapımı Aynısefa yağınızı oluşturabilirsiniz!



Calendula Yağı: Bu Doğal İyileştirici Yağı Evde Nasıl Yapacağınızı Öğrenin

Calendula Yağının Cildinize Faydaları


Bu yağ Aynısefa çiçeğinin antienflamatuar ve antiseptik özellikleriyle bilinen yapraklarından yapılır ve bu da onu kızarıklık, güneş yanığı, şişlik, egzama, akne, sokma, yara, yanık, sıyrıklar, suçiçeği, soğuk yaralar gibi çeşitli cilt bozukluklarının tedavisi için ideal bir seçim haline getirir. Calendula yağı, cildinize beslenme, koruma ve şifa sağlayan DIY cilt bakımı olarak rahatlıkla kullanılabilir.


Adım Adım Calendula Yağı Yapımı


Bu çok yönlü ve güçlü bitkiden en iyi şekilde yararlanmanın harika bir yolunu buldunuz. Aynısefa yağının, iltihap önleyici özelliklerinden cilt tahrişlerini yatıştırma yeteneğine kadar pek çok faydası vardır. Doğru malzemeler ve biraz sabırla, kendi ev yapımı aynısefa yağınızı yapabilirsiniz.


Aynısefa yağı, kurutulmuş calendula çiçeklerinin zeytin veya jojoba yağı gibi taşıyıcı yağlarla aşılanmasıyla üretilir. Bu süreç birkaç hafta veya daha fazla sürede gerçekleşir ve tam çiçek başlarını veya sadece taç yapraklarını kullanabilirsiniz. İnfüzyon işlemine başlamadan önce çiçeklerin tamamen kuru olduğundan emin olmak önemlidir. Taze çiçekler genellikle bakteri oluşumuna neden olabilecek ve yağı bozabilecek nem içerdiğinden, bu yağı yapmak için kuru veya yarı kurutulmuş çiçekler kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Aynısefa yağını teknik olarak taze çiçeklerle yapabilseniz de, bununla ilişkili riskler nedeniyle önerilmez.


Cildinizde, özellikle yüzünüzde Aynısefa yağı kullanmayı düşünüyorsanız, cilt tipiniz için en faydalı olacak doğru türde baz yağı seçmek önemlidir.


Aynısefa yağı, dahili tüketim de dahil olmak üzere birçok amaca hizmet edebilir. Zeytin veya avokado gibi yenilebilir yağlarla birleştirildiğinde kullanımı güvenlidir ve salata sosunda yenebilir.

Taşıyıcı Yağ Seçenekleri


Yağlar, 1 ila 5 arasında değişen komedojenik bir ölçekte değerlendirilir. 3'ün altındaki herhangi bir şey "komedojenik olmayan" olarak kabul edilir ve gözeneklerinizi tıkamadan güvenle kullanılabilir. Öte yandan, puanı 3 veya daha yüksek olan yağlar potansiyel olarak gözenek tıkanıklığı sorunlarına neden olabilir. 5 dereceli yağların özellikle tıkanmış gözeneklere neden olma olasılığı yüksektir.


Biz en çok kullanılan hafif yağları sizin için seçtik.


Üzüm Çekirdeği Yağı


Üzüm Çekirdeği Yağı

Akne eğilimli cilde sahip olanlar için mükemmel bir seçimdir. Antimikrobiyaldir ve yağsızdır, bu nedenle gözenekleri tıkamaz ve hatta mevcut çatlakları azaltmaya bile yardımcı olabilir. Üstelik hafif dokusu, yüzünüzde yağlı veya ağır bir his bırakmamasını sağlar. Diğer bazı yağlar kadar nemlendirici olmasa da, emilim özellikleri onu yağlı cilt tipleri için harika kılar. Soğuk veya oda sıcaklığında yenilebilir, ancak yüksek ısıda pişirme için önerilmez.


Jojoba Yağı


Jojoba Yağı

Jojoba, komedojenik ölçekte 2 olarak derecelendirilmiştir, yani gözeneklerinizi tıkamaz. Ayrıca inanılmaz derecede hafiftir, yağsızdır ve sebuma (cildinizin doğal yağı) kimyasal benzerliği nedeniyle kolayca emilir.









Tatlı Badem Yağı


Güçlü bir nemlendiricidir ve bebekler dahil kuru ve hassas cilde sahip olanlar için faydalıdır. Jojoba ve üzüm çekirdeği yağından (komedojenik ölçekte 2) biraz daha güçlüdür ve iltihabı, sebumu ve egzama, akne ve yara izleri gibi diğer cilt sorunlarını azaltmaya yardımcı olur.


Badem Yağı

Avokado Yağı


Avokado Yağı

Cildinize yoğun nemlendirme ve beslenme sağlamak için mükemmel kıvama sahiptir. Yumuşak ve esnek tutarken mevcut olabilecek iltihaplanma veya renk değişikliği belirtilerini azaltmaya bile yardımcı olabilir. Ayrıca, komedojenik ölçekte sadece 3. sırada yer alır ve bu da onu çeşitli yenilebilir ürünlerde kullanım için güvenli kılar.




Argan Yağı


Yumuşaklığı ve yüksek nemlendirme özellikleriyle bilinir. Pek çok saç ve cilt bakımı ürününde bulunur ve güneş hasarından koruduğu, kırışıklıkları azalttığı, cildi yumuşattığı ve çatlakları tedavi ettiği kanıtlanmıştır.


Argan Yağı


Malzemeler ve Yapılış


Kurutulmuş Calendula Yaprakları: Kendi yetiştirdiğiniz çiçekleri kullanabilir ya da canlı / kuru çiçek satın alabilirsiniz.


Bir cam kavanoz alın ve en az 3/4 oranında nergis çiçeği başlarıyla veya yarıdan fazla olmayacak şekilde gevşek yapraklarla doldurun.


Kavanozu dolduracak kadar taşıyıcı yağ dökün ve çiçekleri daldırın. Kurutulmuş yaprakların aldığı hacim sanıldığından çok daha azdır. Bu nedenle, seçtiğiniz kabın boyutunca taşıyıcı yağ kullanmalısınız.


Kavanozu hava geçirmeyecek şekilde kapaklayın, oda sıcaklığında aydınlık bir alana yerleştirin - pencere pervazı gibi.


Yağ ve çiçek infüzyonunun en az üç hafta, hatta daha iyisi iki aya kadar devam etmesine izin verin; bu, en iyi sonuçları almanıza yardımcı olacaktır.

Aynısefa Yağı

Sürenin sonunda çiçekleri yağdan çıkarın. Kahve filtresi veya bez kullanarak yağı süzebilirsiniz.

Aynısefa yağı filtrelendikten sonra, kavanoz gibi bir cam kap veya pompalı veya sıkmalı kapaklı bir şişeye aktarabilirsiniz. En iyi sonuçlar için yağın serin ve kuru bir yerde saklayın.


Yağ tarifleriniz için kullanmadan önce taşıyıcı yağınızın raf ömrünü kontrol etmeniz önemlidir. Çoğu yağ 1-2 yıl dayanabilir, ancak bazılarının raf ömrü diğerlerinden daha kısa olabilir. Aynısefa eklemek, taşıyıcı yağın saklama ömrünü etkilemez. Yağınızı raf ömrünü uzatmak için buzdolabında da saklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page